Website/webshop Development

DEVELOPMENT

Na het maken van een ontwerp volgt de realisatie van de website. Maar hoe pak je het aan?

Als je wilt genieten van je website, is het verstandig om naast over een interactief ontwerp en webdesign ook goed na te denken over de websiteontwikkeling. Er zijn namelijk vele richtingen waarin je kunt denken. We helpen je graag wat meer inzicht te krijgen en te beoordelen of Geurts, Webdesign en Development voor jou de juiste partner is in webdevelopment.

STATISCH OF DYNAMISCH?

Allereerst heb je de keuze tussen een statische of dynamische website. Voor de meeste sites – ook grote – volstaat over het algemeen dynamische website. Bij een dynamische site wordt gebruik gemaakt van een CMS (Content Management System) Binnen de meeste CMS’en is extra maatwerk tegenwoordig relatief eenvoudig te realiseren. Bij web ontwikkeling kun je kiezen tussen het gebruik van closed source software of open source software.

IK KIEZEN VOOR OPEN SOURCE!

In de meeste gevallen kiezen we voor open source software voor het bouwen van websites en webapplicaties.

VOORDELEN VAN OPEN SOURCE:

  • Het wordt breed toegepast, je hebt daardoor de mogelijkheid later over te stappen naar een andere dienstverlener (geen ongezonde afhankelijkheid).
  • Geen licentiekosten, open source software is over het algemeen gratis.
  • Voor veelgebruikte open source software geldt dat er een grote gebruikers community is om kennis te delen of elkaars maatwerk te gebruiken.
  • Doordat een grote groep programmeur vaak op een gestructureerde manier aan de software werkt, komt dit de kwaliteit ten goede.

DOOR ONS GEBRUIKTE SOFTWARE

De belangrijkste open software die wij bij webdevelopment gebruiken:

  • MySQL / PHPmyAdmin voor databasebeheer
  • Systemen alsWordPress voor de ontwikkeling van websites en Prestashop voor de ontwikkeling van webshops

PROJECTAANPAK

Om een kwalitatief hoogstaand product op te leveren, moet een project gestructureerd aangepakt worden. Binnen een traject mag je in elk geval de volgende zaken verwachten:

  • We houden ons aan algemene afspraken voor goede ontwikkeling, schaalbaarheid en flexibiliteit. Een voorbeeld is dat we ons houden aan de richtlijnen van het W3C voor web ontwikkeling.
  • Voor grotere projecten geldt dat we gestructureerd testen met speciaal daarvoor opgeleide testers.
  • Waar nodig verzorgen we een functioneel en technisch ontwerp waarin we de afspraken en aanpak vastleggen.

EN NU?

We kunnen natuurlijk niet alles vertellen in een pagina. We denk daarom graag een keer vrijblijvend met je mee over de mogelijkheden. Je mag van ons verwachten dat we er open en transparant over zijn of wij een passende partner zijn! Neem dus direct contact met ons op…