User Experience Design

USER EXPERIENCE DESIGN

Ontwerpen en ontwikkeling zijn de benodigde schakels voor een website, toch? Niet helemaal… interactief design is hier ook een belangrijke schakel in!

Een effectief webdesign begint met een interactief design, de schematische weergave van een website. Hierin is duidelijk te zien hoe de navigatie werkt en waar de informatie op een pagina komt. Elk succesvol web traject verdient een interactief design

WAAROM EEN INTERACTIEF DESIGN?

Door het ontwikkelen van een interactief design bespaar je veel tijd en kosten in een later stadium. Doordat in het beginstadium gedacht wordt aan de gebruiksvriendelijkheid en functionaliteit.

Bedankpagina, een klik baar logo, logische navigatie, flexibele paginatemplates en usability. Zijn enkele aspecten die in een webdesign zeker centraal moeten staan, waardoor ze in een interactief design de benodigde aandacht krijgen. Ook een interactief design dekt jouw wensen (vanuit een persoonlijk gesprek, of via telefoon / mail) als belangrijke (specifieke) usabilityaspecten.

HOE ZIET EEN TRAJECT ER UIT…

Het interactieontwerp bestaat in de meeste gevallen uit een serie paginaschetsen (wireframes) waarin we schematisch de pagina-indeling weergeven en eventueel stroomschema’s.

Zo komt een webtraject er als volgt uit te zien:

  • Vaststellen eisen en wensen, doelgroep en doelstellingen in een
  • Opstellen van een interactief ontwerpmet behulp van wireframes en stroomschema’s.
  • Ontwerpen (concept) van één of twee paginatemplates.
  • Uitwerken van definitief webdesign: alle paginatemplates en elementen.
  • Realisatie van de site (stappen: functioneel/technisch ontwerp > omzetten ontwerp naar HTML/CSS > implementatie in CMS > testen > live zetten).

EN NU?

Wanneer je een samenwerking met ons aangaat voor een nieuwe website mag je altijd een interactief ontwerp verwachten. Neem dus gerust eens contact op, wanneer je meer wilt weten!